Om webbplatsen | Kontakt

Den Allmänna Pensionen missgynnar den som jobbat ett liv!

Skattesänkningar, bromsen och tak i inbetalningssystemet gör att det är närmare än någonsin mellan en garantipension och den som jobbat hela livet. Det snackas om pensionspoäng mm när du jobbar men i slutändan skiljer det någon tusenlapp mellan en stackars fattigpensionär och den som jobbat hela livet.

Den skattesänkning som nu görs för pensionärer är direkt inriktad på fattigpensionärerna vilket är nödvändigt och de skall överleva. Vi som jobbat sedan vi var sexton år är förlorarna i pensionssystemet. Har man inte haft ett jobb med tjänstepension, varit sparsam då har de pensionsavgifter våra arbetsgivare betalat in varit som att elda för kråkorna.

Prishöjningarna som till största del är avgifter till det offentliga som vård, läkemedel, renhållning och vatten mm. drabbar till största delen pensionärer. Den nya regeringen lär inte göra något åt detta heller. Ingen är vinnare, fattigpensionärerna får några kronor till men de har ändå förlorat så mycket att de knappast kan bo och äta rimligt.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv