Om webbplatsen | Kontakt

Den gud ger ett ämbete ger han också förstånd!

Vi får hoppas att denna tes även gäller för magister Fridolin. Det är ingen bra start för en gammal fackföringsman som Löfven att släppa in en person som börjar driva ministerstyre med lönepolitiken. Magister Fridolin skall nu från sitt departement börja med att lönesätta lärarna.

Är nästa steg att socialministern efter förtjänst skall lönesätta undersköterskorna som tar om de äldre. Det är ju tydligen lönemässigt inte lika fint att byta blöjor på en gammal person som det är att göra det på dagis. Att ge sig in i lönepolitiken från kanslihuset kommer inte att sluta på ett bra sätt. Lärarförbundet jublar men kommer att sätta detta jubel i halsen.

Jag lärde mig av en besvärlig personalchef att ”fådd lön är glömd lön”. Jag gillade inte uttrycket då men nu ger jag honom rätt. Inte kommer lärarna att bli bättre av högre lön. Då handlar det om mycket höga löner och stolpskotten kommer man aldrig bli av med.

Det är naivt av en politiker att ge sig in i lönebildningen, det är förhandlarna och marknaden som skall sköta den viktiga uppgiften. Därmed hävdar jag att Fridolin och co: är naiva.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv