Om webbplatsen | Kontakt

Den intellektuella kollegialiteten!

Svenska Akademin är i blåsväder den sexuella driften och synen på hur man närmar sig en kvinna håller på att spräcka den intellektuella gemenskapen i Akademin. Sannolikt kan man nog säga att röstsiffrorna speglar den svenska synen på tafsandet ävensom  vissa nu  sluter sig i sin grupp och inte inser läget.

När det gäller tafsandet så har det funnits i alla tider och många kvinnor har farit illa andra har klippt till tafsaren och en tredje har njutit och tagit för sig av närmandet. Det finns även alla typer partnerbyte och den prydhet som exponeras med metoo är förljugen. Jag även framhålla att det finns män som tafsar på män också något som de flesta  män upplevt.

 Detta visar med all tydlighet att klokheten när det gäller mänskligt umgänge inte är större hos den intellektuella eliten än hos en bonddräng på 1950-talet. Det fanns alla varianter av närmanden  även när utbildning saknades men bondförnuft rådde.

Ett problem är att en person i Akademin blandar ihop privatliv och ekonomiska förehavande med in roll som ledamot i föreningen. En dödssynd i Sverige som medlem i en styrelse i en ideell förening måste man hålla fingrarna borta oavsett det är en syltburk eller ett stort svart hål.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv