Om webbplatsen | Kontakt

Den norska tragedin!

Nu drar rättegångscirkusen igång kring bombmannen i Oslo, tillika massmörsaren på Utöya. Jag nämner inte hans namn för det förtjänar inte nämnas. Nu har han kallat in personer nära muslimsk terrorism till sin rättegång för att han politiskt skall få rättfärdiga sina vansinnesdåd. Hur kan det bli så här tokigt med invandrarhatare och religiösa fanatiker. Kanske har vi svenskar inte med det att göra men vi är ju nästan samma land.

Under större delen av senare1900-talet hörde man inte så mycket om religion. Nu pågår det någon slags ”korståg” från båda sidor. Det var få som under 60-talet som talade särskilt mycket om det kristna eller muslimska, möjligtvis något om Buddismen men de Gud dyrkande var i kraftigt avtagande. Kyrkan förlorar fortfarande varje år massor av folk så religionerna blåses upp av media till större proportioner än vad de i verkligheten är.

Åter till tragedin i Norge så är det väl bara att döma vansinnesmannen, han har ju erkänt så varför blanda in religion i detta. För min del så tycker jag vi skall lyfta fram offren, deras namn kan få men massmördarens namn kan nästa alla. Media borde besinna sig och rapportera väldigt lite från rättegången och istället ha reportage om de unga oskyldiga offren. De får aldrig glömmas.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv