Om webbplatsen | Kontakt

Den regionala nedkylningen!

Den här sommaren har inte varit den varmaste i Norden och den påminner mycket om min ungdoms somrar. Hela juli regnar bort och kanske något bättre i augusti. Ja ungefär så har det varit. Min fundering efter 65 år på det här klotet är om det finns något normalt väder eller temperatur. Jag tror inte det, det är för stora oceaner och strömmar för att något skall vara stabilt.

Nu är jag ju inte någon expert i något avseende vad gäller klimat men jag är ödmjuk inför denna planets klimatinstabilitet. Hur folk tvärsäkert kan säga att det är si eller så är jag mycket tveksam till. Förr var var det häxbränning och annat där kloka män i vetenskapen och kyrkan som tvärsäkert uttalade sig. Visst är dagens vetenskap bättre men den mänskliga hjärnan organiskt är på samma nivå. Vi har fortfarande folk som tror på gudar och oknytt.

Visst är det vansinne att sprida så mycket koldioxid som vi gör och visst har det sin påverkan men, men det är många faktorer som påverkar. Det är lika självklart att det är vansinne att suga i sig rök oavsett den kommer från tobak eller björklöv när man eldar. Man behöver inte vara någon Einstein för att inse att rök och eld är farligt för hälsan och även för jordklotet.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv