Om webbplatsen | Kontakt

Det är bara jobben, energin och utbildning som räknas!

Egentligen är det billig och ren energi tillsammans med välutbildade kreativa människor som är samhällets grundpelare. Därmed inte sagt att lärarna är salig allenagörande i utbildningen, det finns många krafter som kan räknas in här från föräldrar till de viktiga kreativa förebilderna.

Vore jag politiker skulle jag satsa hårt på de här tre frågorna. Nu är det lite halvdant när exempelvis miljöpartiet vill ha höga skatter på energi istället för att peka på alternativen. Idag kan vi exempelvis helt sluta med att elda med olja när bergvärmen finns eller motsvarande. Bygger man förbifart Stockholm klokt, kan väg lätt omvandlas till spårbunden trafik när det blir dags.

Jobben är lite svårare ingen har någon patentlösning så det är nog ett spektra av jobbstimulerande åtgärder som måste göras. Jag tror mycket på metoder där skattepengar ”öronmärks” för vissa ändamål. Det skulle med all säkerhet finnas möjligheter att norpa någon hundradel av varje transaktion som genomförs på nätet eller motsvarande.

Kulturen och idrotten borde också kunna vara en intressant jobbsektor. Idag tjänar kända skådespelare och artister enorma pengar medan andra har knappt till bröd. Det finns ingen anledning att ha miljonlöner i artist och idrottsrörelsen, sprid ut pengarna så fler kan leva på dem. Det känns ju som ett skämt när man ser vissa fotbollsspelares löner.

Öronmärk någon krona på skatten till kultur och idrottsarbetare och redovisa tydligare vad våra skatter går till. Det finns säkert fullständigt onödiga utgifter som vi kan överföra till nya jobb. Den stora utmaningen är dock att få kreativa företagare en bättre VD kår än den vi har idag. Stimulans till en ny typ av uppfinnare är också viktigt. Det är tjänster och billig ren energi som skall uppfinnas inte nya typer av spadar.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv