Om webbplatsen | Kontakt

Det är en fin mänsklig förmån att få Pension!

Att bli pensionär i Sverige kan för många att vara ett val av väg när man fyller 50 år. Vi är många som byter karriär i den åldern och då gäller det att fundera över de kommande tjugo åren. Det gäller att tänka över och gå igenom hur den ekonomiska kommer att se ut vid olika val och det gäller att välja rätt då. Det kan handla om många tusenlappar i pension om man väljer fel. Det gäller lönen, bostaden, äktenskap och sparande. Ingen kommer att göra dessa val helt rätt utan det gäller att ha lite tur också. Har du gjort en bra jobbresa tidigare är det inte så svårt men har du haft olika arbetsgivare inom olika yrkesområden kan de vara riktigt knivigt att hitta rätt.

Börja med att se till att din bostad är billig och trygg så du kan klara kostnaderna på kanske hälften av nuvarande kostnader.

Har du inte sparat tidigare till pensionen så sätt full fart om du räknar med att leva till de 70 åren. Äktenskap är dina egna val och kalkyler. Du kanske tänker göra dina livs resor, gör dessa före du fyller 70 år. Alla år efter 75 år är bonusår tänk så och se upp med långa resor då. Några av mina råd inte så konkreta men vi har alla olika förutsättningar.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv