Om webbplatsen | Kontakt

Det är närma till andra sidan jordklotet!

Idag har många av oss vänner på andra sidan jorden fastän vi aldrig varit där. Man reser på Facebook och andra sociala medier och börjar kommunicera. Det är extra enkelt på messenger och även den fattige med mobil kan kommunicera gratis där då Facebook bjuder på uppkopplingen. Vilken ny härlig värld man går faktiskt på ”jordklotsgatan” och träffar hela befolkningen.

Kan man lite sjömansengelska så är det bara att köra på med IT och vilken möjlighet för både gammal och ung. Det kommer nog aldrig att bli sig likt på klotet. Geografi och gränser är upplösta och man funderar över hur det kommer att gå med nationsgränserna och olikheterna i alla länder. Kommer vi att ha nationella valutor som Kronor, Euro och Dollar. Kan socialförsäkringssystemen överleva och hur ska allt styras.

Vi ser nu början på något som få vet vart det bär iväg. Kommer det att finnas pensioner, socialbidrag och nationell trygghet. Ja jag hoppas på fortsatt trygghet men är orolig för att det blir antingen anarki eller diktatur. Det är stora utmaningar för vår västerländska demokrati men partiledarna tycks inte se vart det bär.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv