Om webbplatsen | Kontakt

Det är nu ont om ledare som inspirerar och uppfinner!

Under mina 74 år har jag sett många genialt duktiga människor som blivit kändisar på sin kunskap eller begåvning. De senaste åren saknar jag den upptäckten, det syns inte så många personer som håller på att bli morgondagens kändisar och kunskapare. Visst finns de där någonstans men kanske min ålder gör att jag inte upptäcker dem. På något sätt har samhället blivit tråkigare det finns inga nybildare med långt hår udda kläder och åsikter. Har det hänt något med världen när ingen uppfinner den igen och igen. Det kommer inte ens nya maträtter utan mest kritik av att det befintliga är dåligt för hälsan och miljön. Vi lever ju i ett fantastiskt land med vackra vyer och välplanerat men jag hittar inte spetsen udden längre eller är det bara lite tillfällig stiltje. Sekelskiften brukar ju medföra revolutioner av vetenskap och kultur nu skrivs inte ens nya musikstycken och det känns avslaget i all välfärd. Jag saknar framåtanda och nyheter och jag ser inget och inga personer som kan ta hjälterollen med ny teknik, energi, musik och kultur. Jag kan bara hoppas på att det är jag som blivit gammal och mossig som inte ser de innovativa ungdomarna som utvecklar mänskligheten. I det lilla perspektivet ser jag att folk sitter hemma och kanske jobbar eller så hänger de bara vid köksbordet och inte gör något nytt spännande och produktivt. Vart finns 2020 års Hyland, Kamprad, Wallenberg, Elvis, Stenbeck osv.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv