Om webbplatsen | Kontakt

Det borde finnas en förenklad föreningsform på Google eller en APP!

Sveriges mesta ryggrad och demokrati är föreningen. Jag har skrivit om det förr och jag har inte blivit lugnare över föreningsdöden. Den går som en bärsärk över hela föreningslivet och det skulle vara intressant med statistik över nedlagda och trötta föreningar. Föreningarna är ju Sveriges forum för demokrati, inflytande och personlig utveckling.

Nu finns det ju ingen lag som reglerar hur en förening skall se ut utan det är ju medlemmarna som bestämmer om de vill ha stadgar och vilka aktiviteter som är aktuella. Oftast vill medlemmarna själva ha stadgar men det är ingen nödvändighet. Det finns också krav från externa kontaktytor om särskilda stadgar vid ekonomiska transaktioner. Men har man inga sådana så behöver man inte ha stadgar.

Nu är ju vi svenskar sådana att allt skall vara reglerat och då blir det mesta formellt och stadgereglerat. En förening kan ju vara en grupp som bara träffas på fredagarna och badar bastu och då behövs ju inga stadgar. Jag tror på den stadgelösa föreningen inför framtiden ingen vill skriva protokoll som ingen läser, bokföring resulterande i kanske tiotusen kronor samt träliga årsmöten.

Fokus på verksamheten i föreningen och det byråkratiska får klara sig via en app eller Google är ett enkelt tips från mig till Google och APP-aratörerna.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv