Om webbplatsen | Kontakt

Det finns inga regementen längre?

Förr fanns det regementen i många av de svenska städerna. Nu ser jag inga sådana längre. Kvar finns de fina byggnaderna men det finns inga soldater eller gevär kvar. Vår försvarsmakt har reducerats till en nullitet men i Sälen talar man som om det fortfarande var en jätteorganisation. Publiciteten blir i förhållande till verksamhetens storlek har passerats för länge sedan.

Neutralitet är ett passé begrepp och en anslutning till Nato åker upp och ner, Just nu är vi väl anslutna till Nato men slipper betala medlemsavgiften. En smart lösning som det hymlas om. Personligen så är jag oroad över den negativa utvecklingen av försvaret. Kanske är det inte relevant att ha ett ”gammalt försvar” men involvera alla offentliganställda i förvaret på ett eller annat sätt så blir det ändå något.

Ådalen är ett passerat skede och har inget med dagens myndighetsutövande samhälle att göra. Det är bara att köra över de myndigheter som har försvarnoja och inte kan agera över myndighetsgränserna. Polisens insatsstyrka är inget annat än en militär styrka och det handlar mer om vem som för befälet. Försvarets utlandsstyrka är heller inget annat än poliser under militärt befäl så varför inte samarbeta.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv