Om webbplatsen | Kontakt

Det finns skitstövlar i Sverige!

Det har alltid funnits skitstövlar i Sverige men just nu verkar det vara fler än någonsin och det är inte så underligt när vi är 10 miljoner invånare. Vi känner inte varandra i samma utsträckning, olika etniska grupper möts inte, skolan är en flum instans och moral och etik står inte högt i kurs. 

Det krävs en ny helhetssyn i Sverige och en satsning på humanismens moral och etikregler. Det är där framtiden finns och inte i gudsdyrkan och stolliga profeters läror. Skolan måste bli en samhällsangelägenhet och inte styras av privata läror. Det måste vara samhället som bygger upp skolbyggnader och möjligtvis kan hyra ut ett ämne odyligt men inte en hel skola. Skolan är en infrastuktur som ska ägas av samhället.

Vi måste få en lokal polis också det är med en lokal polis vi kan göra något längst ner inte med enbart en statspolis. Det senare är mer att likna vid diktaturernas polisiära uppbyggnad. Vi kan konstatera att den statliga polisen blivit en amöba som inte fungerar. Bryt ner den i mindre enheter bygg upp en lokal polis styrd av kommunen men kan vara vaktbolag. 

Det måste skapas arbete och där finns ingen genväg. Tillverkning är inte längre något att satsa på den går med robotar. Det handlar om tjänsteyrken som vård omsorg, säkerhet och skola på ett annat sätt. Det handlar om kultur och hantverk även konsthantverk. Problemet är hur det ska finansieras och det är många ingångar i den delen. Det handlar om stimulans som skatteavdrag, exempelvis kulturavdrag på skatten KUT men här måste man vara innovativ och nytänkare.

Det gamla med Arbetsförmedling, Statlig Polis och Privatskolor i baracker har passerat bäst före datum.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv