Om webbplatsen | Kontakt

Det känns extra tryggt med en riktig mas som Försvarsminister!

För min del har Peter Hultqvist mitt enkalleriga förtroende. Det är en man med båda fötterna i Dalarnas mylla som utstrålar landsbygdens trygga och jordnära sanning. Med den här typen av minister kan man lita på att vi får ett bättre försvar utan att rusa iväg som jumpare på isflak. De hamnar oftast i iskallt vatten.

Tittar man tillbaka så har vi under min levnad haft bra personer som försvarsministrar med några undantag när. De har varit både borgare och sossar som styrt ett icke helt enkelt ”pastorat”. Det läge vi befinner oss i nu är något helt annat än 1900 talets försvar 

Nu handlar det inte längre bara om de uniformerade utan ett mycket mer komplex samhällsrförsvar. Det handlar heller inte om massor av gråmålad utrustning, plåtschabrak eller soldater som ska slaktas i massanfall utan om hela samhällets totala resurs på ett helt annat sätt än Normandie 1945. Hur är en fråga för ett försvar som kan tänka om. Det akuta hotet är spontanterrorism och det är dags att polis och miltär samt att alla myndigheter är aktiva i samhällets vardagsskydd även på gator och torg.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv