Om webbplatsen | Kontakt

Det knakar i det svenska rättssystemet!

I går Assange och idag Thomas Quick och förre Justitiekanslern Göran Lambertz går i försvar för sina tidigare beslut som nu rivs upp. Problemet ligger hos utredarna där det är viktigt att reglerna kring förundersökning följs till punkt och pricka. Det kan faktiskt vara så att  den som påträffas med fingrarna i syltburken eller erkänner allt är oskyldig när allt kommer omkring.

När folk börjar erkänna till höger och vänster får man se upp då kan de verkliga dårarna vara framme. Visst är det meriterande att ”lösa ett fall” men inte till priset att den verkligen skyldige går fri. Jag tror inte att en utredare vid polisen måste ha patrullerat utan det går alldeles utmärkt att direktrekrytera. Det gjorde tullverket med utmärkt resultat fastän vi var många som inte trodde på idén i början. Det blev ett lyckokast att blanda kompetenserna i en projektorganisation.

Göran Lambertz gulli gull med media går nog mot sitt slut. Han säger ju inget med substans i utan beskyller istället sina motståndare för att de inte förstår. En direkt förödande retorik. Heder åt Leif GW Persson han är tydlig.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv