Om webbplatsen | Kontakt

Det man inte kan skämta om kan man inte heller ta på allvar!

Hittade den texten i cyberrymden och den är genialisk och intellektuellt högstående. Nu mördar man oskyldiga människor i Paris för att de skämtar om religion fastän de som tror på riktigt inte bryr sig särskilt mycket om att det skämtas om deras religiösa ideal. När man skojar med sådant som vissa människor håller heligt så måste ju skämten vara roliga och inte stötande. Där finns faktiskt en gräns som vissa har överskridit.

Pennan är humanistens vapen och skall så förbli, den rätten måste försvaras även med våld om så behövs. Händelserna i Paris visar dels på hur kriminella kan bli när de kommer in i en religion och använder sin störda kriminella hjärna till att försvara sin nyvunna mycket instabila och extrema trosuppfattning. Det är också de religiösa trossamfunden som har ansvaret att tipsa polisen när de ser personer som drabbas av någon slags religionsexcess.

Man kan inte döma ut hela religioner för att några extremister begår terrordåd i trons namn. Tyvärr finns det skitstövlar inom alla områden i samhället från svarta får i familjen till yrkesutövare och religioner. Ingen religion går egentligen fri från övergrepp över tiden. Jag vill hävda att religionerna tjänar på att det skämtas om och kring dem.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv