Om webbplatsen | Kontakt

Det tycker inte jag!

Har man den minsta avvikelse mot det som uppfattas som politiskt korrekt så hamnar man i samma fålla som extrema läror eller i knäna på någon diktator. Personligen kan jag exempelvis fundera över de moraliska värderingarna på prostitution och tiggeri. Båda företeelserna har något moraliskt i bakgrunden och grundar sig på någon slags moralgrund. I båda fallen säljer man sig och till viss del underkastar sig. Det gör man ju i allt umgänge, ingen kan ju heller gå fram som en ångvält utan man måste ju anpassa sig till gruppen om samhället ska fungera.

Man kan leka med tanken att jämföra prostitution med massage, vad är egentligen skillnaden om man bortser från religiösa påbud som skapat någon form av moralism i fortplantningen. Tiggeri kan man också jämföra med en säljare av produkter som inte jag behöver. Bortser man från tiggarens elände så är han egentligen en slags säljare och våran moralgrund, tycka synd om har skapat vår syn på tiggaren och hans affärsidé.

Ger man sig in på områdena tiggeri och prostitution så är varje tanke om att det är något som samhället inte gillar. Den ena är straffbelagd och den andra vill många straffbelägga. Bortser man från moraliska värderingar så är de både tiggeri och prostitution yrken att jämföra med försäljning och kanske massage. Nu kan vi ju inte bortse från vår uppfostran med etik och moral så därför kommer nog inte heller jag att stiga ur mina traditionella värderingar under min återstående livstid.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv