Om webbplatsen | Kontakt

Dö försäkring för pensionärer!

Under många år fanns en förmånlig äldre försäkring som såg till att de försäkrade fick en bra begravning. Den gamla försäkringen påminde om ett kedjebrev och fungerade inte när alltfler inte ville vara med.

Nu erbjuder flera försäkringsbolag en gruppliv som är kombinerad försäkring, gruppliv och fondförsäkring. Oanständig nog krävs hälsoförsäkring. När du är 85 då är gruppliven och de pengar du betalt in dit nollade och du får ta av din fondförsäkring som då inte är särskilt stor. Hade du sparat 400 kr i en bra säker fond eller bank så hade du haft 96000 till en rejäl begravning.

Jag sparar 150 kr i månaden sedan 65 års ålder och är nu uppe i 4500 det räcker till spånkista och hyra av bårtäcke. Lever jag till 75 år då finns det 18000 till begravningen. Satsar du på att dö vid 66 år skall du skaffa den här försäkringen som kallas 60+ tror du på ett längre liv är försäkringen en skitprodukt på gränsen till skojeri.

Tyvärr har många fack och pensionsföreningar avtal om denna försäkring och jag förstår inte hur kloka människor i fackliga och pensionärsorganisationer kan supporta en så dålig produkt. Jag rekommenderar månadsspara istället en smartare lösning. Jag fick ett erbjudande 60+ i brevlådan idag och det ligger redan hopknycklat där det hör hemma i soptunnan.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv