Om webbplatsen | Kontakt

Dödsstraff?

Jag gillar inte våldsbrott av vad slag det vara månde och sådana gärningar skall straffas hårdast i lagen. Ibland kan det kännas rätt att till och med kräva dödsstraff när det är riktigt elakt och oprovocerat dödligt våld. Det är dock inte realistiskt att ha dödsstraff eftersom vårt rättsväsende inte har tillräcklig kompetens att utreda och döma rätt. Vare sig på lägsta eller högsta nivå,

Hur skulle det se ut om Sverige hade dödsstraff när en oskyldig person kan dömas för åtta mord och sedan frikännas. Det är alldeles för många kufar som utreder och dömer. Man häpnar också när en äkta man blir anhållen för mord när hustrun blivit ihjälstångad av en älg. En åkgräsklippare skulle ha kört över kvinnan vilket visar på en utredarkompetens som inte är särskilt smart. Försök köra över en vuxen människa med en åkgräsklippare i så fall måste den vara klättrande.

Det är nog bäst att vi håller oss borta från dödsstraff för då kan det bli riktigt fel vilket framgår när man i efterhand granskar Thomas Quick fallet. Nu är ju inte alla utredare, åklagare och domare inkompetenta men det finns några riktiga stolpskott och det räcker.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv