Om webbplatsen | Kontakt

Doping!

Är den medicin du behöver för att kunna leva drägligt doping vid tävling. Det verkar ju så eftersom den tävlande uppmanas minska sin dos vid tävling. Kan en medicinering minskas så är den ju för hög och borde vara mindre från början. Jag har svårt att hänga med i dopingdebatten kring den svenske ishockeyspelaren. Han skulle minska sin dos för att klara dopingkontrollen och förmodligen riskera sin hälsa.

Jag är övertygad om att det finns prestationshöjande substanser i vanliga örter och livsmedel som vi inte känner till. Tillväxthormoner är säkert lättare att hitta sen ökar svårigheterna och gränsfallen mellan medicinering och doping. Det finns nog bara en utväg och det är att idrottsutövare som nyttjar någon form av medicin inte får tävla. Då faller många av våra största idrottsutövare bort bl.a. min idol skiddrottningen Marit Björgen som enligt uppgift tar astmamedicin.

Vi har mer allergier än någonsin i samhället och problemen kommer att tillta framöver. Det är säkert bra för allergiker att idrotta och stärka sin kropp och skall de då inte få tävla. Här finns en balansgång och förhoppningsvis kan man finna en balans och jag tror inte den kommer att vara rättvis mot den som inte medicinerar mot en sjukdom. Många av de bästa tar mediciner.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv