Om webbplatsen | Kontakt

Drogliberalerna på frammarsch!

Flera länder släpper fritt cannabis med vissa restriktioner och i Sverige höjs röster för samma politik, dock ej från de etablerade partierna i Riksdagen. Visst kan en liberalisering ha en viss men dock marginell effekt på smugglingen och den illegala hanteringen. Skulle det bli en legal försäljning av mindre mängder cannabis legalt så kommer det fortfarande finnas en lukrativ försäljningsmarknad till underåriga och till de som inte vill visa sig vid försäljningsställen.

Sannolikt kommer langarna då också att börja marknadsföra tyngre droger mer offensivt. De lär inte börja en ny karriär som byggnadsarbetare eller tjänstemän. Personligen tycker jag att kraftigare straff skulle utkrävas av de som säljer och finansierar narkotikahandeln än för kurirerna som oftast är ynkliga figurer som är utsatta för hot eller befinner sig i en livskris.

Varför skulle vi liberalisera fler droger snarare vill vi minimera droganvändningen som egentligen inte tillför mänskligheten något positivt. Hade vi aldrig kommit i kontakt med alkohol hade vi heller inte saknat den. Idag vill vi inte förlora vårt vin eller öl och en avec till kaffet. Vi vill inte ha fler droger och det räcker gott och väl med de vi har. Det är nog också dags att införa regler för att tobak bara får försäljas på Systembolaget.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv