Om webbplatsen | Kontakt

Drönarbegreppet har omvärderats!

Tidigare var drönare en slö typ som inte gjorde något annat är umgicks med fruntimmer. Idag är det ett högteknologiskt obemannat flygplan som klarar sig utmärkt utan pilot ombord. Robotar, elektronisk kamera  och gps har gjort det möjligt att navigera utan närvaro. Nu kan man ju se varenda brygga i hela världen i mobiltelefonen och varför måste det vara en pilot som styr dit.

Det är dags för Sverige att helt gå över till den förarlösa teknologin och låta dagens Jas likt en hästkärra med trähjul förpassas in i museets dammiga lokaler. Någon kanske säger att utan satelliter går det inte. Vår krigsmakt är ju enbart till försvar av det egna landet och då finns det andra möjligheter när geografin är kartlagd. Med robotar och drönare kan vi försvara Sverige.

Varför har inte exempelvis Kustbevakningen redan nu gått över till drönare åtminstone kan flygflottan reduceras till ett plan. Att det behövs piloter i övervaknings- och stridsflyg är mer ett personalkrav än ett reellt behov. Navigatorn och surfplattan tar mig dit jag ska och det kan drönaren göra för övervakningen också. Det är bara en tidsfråga tills vi alla flyger obemannat, möjligtvis en pilot i reserv för att lugna flygrädda. Två piloter är snart överdrivet.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv