Om webbplatsen | Kontakt

EU en misslyckad chansning!

Sverige blev medlemmar i EU 1995 och det är bara att konstatera att medlemskapet inte inneburit några fördelar. Den fria rörligheten för varor hade vi genom vårt avtal. Vissa smärre statistiska anmälningar och mervärdesskattedeklaration tvingades företagen göra direkt vid importen och motsvarande gör de idag också fast vid senare tidpunkt. Med dagens teknik hade dessa smärre olägenheter kunnat begränsats till ingenting.

Tullfacket bedrev en intensiv kampanj och i enlighet med Rom fördraget kunde kontroller vid inre gräns finnas kvar. Detta till stor lycka för Sverige hundratals ton narkotika har kunnat beslagtas vid gränsen. Samma möjlighet gäller för den bekämpande av den illegala införseln av alkohol.

När det gäller fri rörlighet för människor har EU fullständigt misslyckats och det snälla landet Sverige har blivit en avstjälpningsplats för fattiga EU medborgare. Kåk- och tältstäder växer upp i Sverige 2015. Flyktingströmmarna har inte kunnat hanteras folk riskerar livet på farliga hav och vandrar sedan över leriga åkrar hordvis i Europa. Ett fullständigt misslyckande för den fria rörligheten, den yttre gränsen har kapsejsat och de inre gränserna avskaffade.

EU skulle också bli ett fredens paradis nu är förhållandet till Ryssland det sämsta tänkbara och ett krig pågår tyvärr också mellan Ukraina och Ryssland.

Lämnar England EU så kommer detta våghalsiga mastodontexperiment att fullständigt haverera. Sörjd av få och det finns andra sätt att framgångsrikt samarbeta utan att bilda ålderdomliga unioner, historien förskräcker när det gäller just unioner.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv