Om webbplatsen | Kontakt

EU-parlamentet istället för Lützen!

Det drar ihop sig till val till Europaparlamentet och på något klokt sätt skall man försöka välja sina kandidater. Personligen har jag inte bestämt mig vem jag skall rösta på. För en gammal tullare kan det kännas frestande att rösta på KDS eftersom de vill ha ordning på alkoholfloden från Tyskland.

Det blir också svårare och svårare att se skillnaden mellan rött och blått så i slutändan blir det nog person som får avgöra. Jag håller med om att skillnaden mellan de stora är på decimalstadiet. I grunden håller jag nog på de som tycker att det endast är de stora frågorna som skall tas i EU. Låt oss slippa tramset om krokiga gurkor, gula lappar i koöron, införselkvoter av alkohol, mm. Det är sådant varje stat kan avgöra själva utan att rörligheten påverkas alltför mycket.

Fred, global miljö, mänskliga rättigheter, sekularisering, humanism, jobben, utbildning, energi, avskaffandet av jordbrukssubventioner känns för mig som några av väsentligheterna. Fred är det viktigaste. För oss i Sverige har vi vuxit ifrån det här med krig. Vi har ju inte krigat sedan i början av 1800 talet. Andra Europeiska stater har tyvärr inte kommit så långt i sin mognadsprocess.

Förr hade vi kungar som förde krig ända bort i Moskva och nästan i Turkiet. Numera är våra kungar och prinsar arkeologer, blomstervänner, fotografer och formgivare. Automatkarbinen har bytts mot älgstudsare, brandtalen mot nonsensuttalanden.

Istället för krig och elände skickar vi några representanter till EU-parlamentet för inflytande och debatt. Dessutom får de med sig 30 miljarder som en frikostig gåva till alla Europas länder. Det hade blivit dyrare om vi krigat.

Ser man i backspegeln har det hänt en hel del sedan Gustaf ll Adolf och Karl den Xll lät unga män förblöda på slagfälten.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading