Om webbplatsen | Kontakt

EU skissar på löntagarfonder!

Intressant utveckling av EU, de vill nu införa löntagarfonder för att vara långsiktiga ägare i Europeiska företag. I Sverige resulterade detta i 4 oktoberrörelsen en högerledd opposition mot förslaget om löntagarfonder som ingen egentligen gillade. I Sverige handlade det om löntagarinflytande, idag i EU handlar det om tjänstemannainflytande från Bryssel och i företagen. Detta är inte enbart en företagarfråga så det är bara att slå ihop 1 maj och 4 oktoberrörelsen i en gemensam demonstration.

Jag gillar Europeer och Europeiskt samverkan men inte EU som är en Union som mer och mer liknar Sovjetunionen. Först har man den Europeiska valutan, Euron som är i det närmaste identisk med Rubeln. Nu vill man införa en totalkontroll av företagsägandet något som svensk socialdemokrati alltid varit en stor motståndare till. Går den borgerliga regeringen på EU:s löntagarfonder så har de helt konverterat till kommunismen och det är i alla fall alla rättrogna socialdemokrater solklara motståndare till och sannolikt också alla moderater.

Vart är vi på väg? Frågar programledaren i ”På Spåret” och svaret är rätt in i fördärvet. I Sverige har vi oavsett regering försvarat det privata ägandet och EU är på väg mot planhushållning och planekonomi. Vi har redan lånsiktigt ägande i våra företag genom institutionellt  ägande i fonder som i stort består av löntagare. Jag tror inte att byråkraterna i Brysel är bättre än det svenska folket. Det skall bli kul att höra EU rubelns försvarare liberalen Karl B Hamiltons synpunkter på EU:s löntagarfonder. Han har ju för övrigt haft fel i alla frågor han drivit och bör nog ägna sig åt att baka kakor eller något annat viktigt för en folkpartist.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv