Om webbplatsen | Kontakt

Eget kontorsrum en förlegad arbetsform!

Jag läste om Microsoft som avskaffat kontorsrummen och jag delar uppfattningen ”att jobbet det är något man gör”. Det finns bara en arbetsuppgift enligt min uppfattning som skall göras avskiljt och det är det svåra samtalet. Det kan man lika gärna göra ute på stan eller en neutral plats. Jag skulle gärna börja jobba igen på en arbetsplats som den Microsoft har.

Visst finns det arbetsuppgifter i offentlig tjänst som måste skärmas av, exempelvis telefonavlyssning men i övrigt är statlig och kommunal verksamhet som gjord för att avskaffa enskilda kontorsrum. Min erfarenhet är att folk boar in sig och klär rummet med oväsentligheter som blommor, privata artiklar och troféer. Här finns det massor av pengar att bespara och tjäna i offentlig verksamhet. Pengar som kan användas till operativ verksamhet istället för kontorsrum som står tomma större delen av dygnet.

Intressant var att även Vd:n omfattades av kontorslöshet vilket säkert gav ett bättre ledarskap med en närvarande chef. Tänk vilken förnyelse att se generaldirektören ute bland folket. Förnya arbetslivet och anställ operativa resurser istället för att betala till effektivitetshämmande kontorsrum.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv