Om webbplatsen | Kontakt

Empati och förståelse för andra människor finns ofta inte hos de man tror!

Under mitt liv som ledare i olika organisationer och som chef för flera hundra medarbetare har jag sett och hört det mesta. Min ingång har alltid varit att på ett humant och smidigt sätt kunna hantera en situation som i normalfallet inte varit tillåten av organisationen ändå kunnat passera då särskildt ömmande skäl kunnat åberopas. Då givet att det inte skadat, belastat organisationen ekonomiskt eller att någon fått särskilda förmåner av undantaget. Jag lärde mig tidigt att ”en person med makt skall ha tre ögon två att se med och ett tredje att ha överseende med”. Jag fick en sådan negativ upplevelse nu på äldre dagar i en organisation som särkilt ska se till att en skör grupp mår bra och behandlas väl i samhället. En ödmjuk fråga av en sjuk tjänare i herrens vingård avvisas bryskt med ett blankt Nej. Så kan man 2019 bli behandlad av den mäktiga men djupt okunniga och empatilösa organisationsledningen.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv