Om webbplatsen | Kontakt

En målare!

För nästan 30 år sedan sa en målare till mig att det är något skumt med vattenbaserade färger. Lägg märke till att någon halvtimme efter det du börjat måla måste du gå på toaletten och kissa. Målaren har rätt så är det alltid om du använder vattenbaserad färg och målar en större yta. Färgen är ur luktsynpunkt väldigt bra men vad är det för osynliga partiklar vi får i oss.

Den här målare fick sedan en helt ny typ av cancer och avled. Det kanske är bättre att det luktar terpentin eller linolja och lukt är ju ett varningstecken. En annan person jobbade med lim i flygplan, ja flygplan är faktiskt limmade och nitade i ganska stor omfattning. Han drabbades också av en mycket speciell cancer, här var det sannolikt tvåkomponents lim som var dödsbäraren.

När jag nu lackat golvet med en vattenbaserad lack så bekräftades målarens iakttagelse vid alla tre lacktillfällen. Lukt är ett varnings- eller lockelsetecken som vi borde vara mer observanta på. Gamla tiders husmödrar kunde den konsten när det gällde tjänlig och otjänlig människoföda.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv