Om webbplatsen | Kontakt

En riktig svensk!

Vad är då en riktig svensk ja det är sannolikt en som är född i Sverige och känner stor samhörighet med landet. Man kan göra en jämförelse med att jag flyttar till Dalarna ja inte blir jag en riktig dalmas. Jag kan känna en stor och stark relation till Dalarna men dalmas det blir jag nog inte i den lokal folkmunnen.

Det är nog svårt i den nya tiden att säga att någon är svensk bara för den bor här. Kommer man från ett annat land så har man oftast sitt hjärta i sitt födelseland. Fosterland är nog det land man är född i där är det känslor som spelar in och det kan inte någon göra nått åt. Det är nog upp till den enskilde som har ett svenskt medborgarskap att definiera sig och sitt fosterland.

En viktig beståndsdel är däremot det svenska medborgarskapet, då gäller en oavvisligt lojalitet mot Sverige och vårt styrelse- och förhållningssätt. Det behövs nog ett tjugotal nya ord för svensk i den nya värld vi lever. Jämför med Eskimåernas många ord för de olika snötyperna. Vi har en alltför begränsat ordval för svensk och på gränsen till primitivt.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv