Om webbplatsen | Kontakt

Energidebatten inte särskilt begåvad!

En och en halv timmes solljus mot jorden motsvarar ett års mänsklig energiförbrukning på jordklotet. Det är en enorm mängd energi som jorklotet skall ta upp och energi kan aldrig förstöras utan den omvandlas ”bara”. Vi människor har egentligen två problem det ena är att vi använder energi som i nästa led förstör vårt klimat. Det andra problemet är att jordklotet hela tiden måste absorbera all solenergi.

Jag kan inte förstå varför vi inte använder direkt solenergi i största möjliga omfattning. Indirekt kommer ju all energi från solen inklusive björkveden. Genom att övergå till bergvärme har jag sparat 20 000 kilowatt som tas ur bergets bevarade och ständig förnyade solenergi. Nu är det dags att prioritera solceller och de som har sina tak i lämpligt läge borde ytterligare stimuleras till dagens alltmer effektiva receptorer.

Som vanlig har EU någon ålderdomlig beskattningslagstiftning som gör att vi inte kan leverera ett överskott ut på nätet och sedan ta tillbaka elen när vi behöver. Det är hög tid att ge rejäla stimulansbidrag till de som installerar solceller och tvåla till den ålderdomliga EU lagstiftningen. Än en gång kan jag konstatera EUs ålderdomliga lagstiftning och företrädare.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv