Om webbplatsen | Kontakt

Ett liv är förbannat svårt att få ihop

Det är först i övre tonåren som pannloberna börjar fungera och då börjar vårt liv i raketfart. Vi är i slutet på skolåldern och yrkesvalet börjar ta form oavsett vi skall bli svetsare eller akademiker. På min tid fanns det möjlighet att hitta dram till ledarposition utan att ha varit med från början. Det är svårt att vara ung år 2021 vinnarhålen stängs igen fort men det är nog de gamla vinnarhålen och idag finns nya möjligheter. Nu skapas möjligheter i miljö och energi som är stora vinnarhål vi kan skapa stora krafter ur vatten genom att utvinna vätgas ur en vattendroppe. Nu utrangeras dieselbränsle till förmån för vätgas och det spåret skulle jag följa om jag vore ung. Jag ser idag moderater som hyllar kärnkraft som egentligen är döden för oss alla de ser inte framtiden i vatten/vätgas och vindkraft som framtidsenergin de mossar ner sig i gammalt och ser inte möjligheterna i det nya. Dagens bilar hör hemma på museer med sina ålderdomliga förbränningsmotorer. Jag glömmer aldrig min fysiklärare som 1961 stoppade ner en pluss och minuskabel i dricksvattnet i fysiksalen i Kvarbergsskolan och brände av en vätgassmäll i labbet. Det förvånar mig att politiker inte har begripit bättre förrän 2021 sextio år senare och varför jag inte fattat bättre. Kärnkraft är lika mossigt och ålderdomligt.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv