Om webbplatsen | Kontakt

Fanatisk föreningslojalitet ett slags fascism!

Under mina år har jag mött dem som fanatiskt stödjer sin egen förening och alternativt snackar skit eller hatar andra liknande föreningar. I fanklubbar för lagidrotter är avarterna mer att likna vid en slags fascism. Nu slår man ihjäl varandra också i tron på den egna föreningens överhet och det sker bara i de ”fostrande lagidrotterna”.

Ingen äger sin förening och det är löjeväckande att se vanligtvis normala människor bli nästan fanatiska när de talar om och försvarar sin förening eller motsvarande. Vi är väl med i en förening för att vi har och skapar gemenskap och för mig skulle det inte spela någon roll om jag var med i AIK eller Hammarby.

Jag är med i ett tiotal föreningar och det är mig likgiltigt vem som är huvudman utan det verksamheten som är intressant och det är medlemsnyttan som gäller. En fanatisk övertro på att den egna föreningen är bättre än andra är för mig ett löjets drag. I mina yngre år kunde även jag av oförstånd vara fanatisk men nu vet jag bättre.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv