Om webbplatsen | Kontakt

Fanatism och religioner skrämmer mig!

Människor som blir fanatiska i sin tro eller annan övertygelse tänker oftast iste klart. Vi har ett öppet sekulärt samhälle byggt på lag. Att då väga in religiösa lagar eller familjära  övertygelser i en domarsituation som hände i Solna Tingsrätt av några nämndemän borde ligga inom ramen för straffbar handling. Visst finns det vissa utrymmen att tillämpa svensk lag men att fria fån misshandel och hävda att frågan borde lösts av familjen verkar väl magstarkt.

Under min livstid har jag märkt hur vi människor gärna blir fanatiska i vår roll i en organisation och med siktet i backspegeln så får jag nog också inordnat mig mer eller mindre i den rollen. Det har ju funnits en spärr men för vissa spårar det ur och vi måste bli mer ”syntetiska” i vårt beteende när man uppträder i grupp.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv