Om webbplatsen | Kontakt

Fånigt att män kallar sig feminist!

En intressant krönika i Svd ger mig medhåll med att allt är tillåtet att skylla på heterosexuella män och nu börjar även utlandsfödda män drabbas av detta manshat. Varför sätta grupp mot grupp istället för att fokusera på de verkliga problemen. Visst är det så att normen i många fall är manlig men jag är inte säker på att det blir bättre om normen blir kvinnlig, om det nu finns några sådana normer.

Kommer man dessutom in på främlingsfientlighet så vågar man väl snart inte välja svenskproducerat, men där är det accepterat att vara ”främlingsfientlig”. Jag köper numera enbart svenskt bacon och det kanske är suspekt på sikt. Jag blir lite förvirrad i den här frågan när vi har en hyllad inre marknad i EU men här kan man tydligen vara lite främlingsfientlig.

Nå till sakfrågan jag tycker det är fjantigt av en man att kalla sig feminist det är att underkänna både det egna och det kvinnliga könet. Vi människor är födda lika och skall så behandlas lika då behöver vi inte tramsa om feminism. Samma humanistiska syn gäller människor från andra platser oavsett de kommer från Mora eller Bali. Läs gärna krönikan i Svd och fundera http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/politisk-retorik-som-skuldbelagger-kollektiv-ger-vi-och-dom-tankande_3721570.svd?utm_source=sharing&utm_medium=email_article_primarylink&utm_campaign=20140706

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv