Om webbplatsen | Kontakt

Fel fokus på alkoholinförseln i dagens DN om Tullens beslag!

I en artikeln i DN och de flesta media fokuseras på att Tullens beslag av alkohol i Västra Götaland ökat vilket i och för sig är mycket bra och en ordentlig uppryckning. Det blir en andra gränssköld eftersom den alkohol som beslagtas där har slunkit igenom i södra Sverige.

Det stora problemet finns i dock södra Sverige där nästan all alkohol som beslagtas av Tullen fastnar. I västra Götaland beslagtogs ca: 6000 liter och totalt ca: 250 000 liter i Sverige enligt DN:s siffror. Detta torde innebära att omkring 240 000 liter alkohol fastnar hos Tullen i södra Sverige.

Med andra ord så beslagtas omkring 90 % av beslagtagen alkohol i södra Sverige. Det som slinker igenom torde vara minst 10 % mer sådär 2,5 miljoner liter, mycket lågt räknat. Bryggarna exporterar mer än 40 miljoner liter öl till Bordershops i Tyskland och inte är det tyskar och danskar som köper svenskt öl.

Av någon anledning talat Tullverket inte om alkoholinförseln i södra Sverige eller möjligtvis i en bisats. Hur skall man kunna lösa ett problem om man inte tar det till sig. Visst måste och skall hela Tullverket och alla Polismyndigheter dra sitt strå till stacken och langarna får hårdaste straffet på hemmaplan om de säljer till ungdomar.

Det verkar finnas en politisk inriktning att inte tala om alkoholinförseln i södra Sverige, man vill helt enkelt inte ta i den besvärliga illegala alkoholinförseln. Man måste nästan vara blind om man inte ser smusslandet med de illegalt inköpta "ölplattorna" i sin omgivning.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv