Om webbplatsen | Kontakt

Finland och Sverige en viktig alians!

En norrman fick mig att vakna, han sa att ”ni svenskar har alltid slagits till sista finne”. Han har helt rätt i alla stora krig där Sverige har medverkat har finländarna spelat en stor och viktig roll. De har varit modiga soldater och blött mycket ute i Europa för våra svenska kungar. Alla stora svenska slag som vi vunnit är även finska vinster. Visst har många svenskar blött på slagfälten ute i Europa men det är tillsammans med finländarna. Wasa, Björneborg och hela Österbotten har kämpat och lidit för ett Finnlandssverige under hundratals år. Det är alldeles självklart att de nu är en egen erkänd och suverän stat.

Vi spelar sällan marscher i media numera men jag vet att mina förfäder i Uppland och  okända vänner i Finland stupat i Sveriges vansinniga krig. När jag tänker på dem spelar jag Upplands regementets marsch och Finska rytteriets marsch på spotify. Vad har vår generation gjort och en god vän hjälpte mig på traven och sa att vi är en fredsgeneration, så rätt han har fred är 40 talisternas grej!

Vi har vuxit ifrån det här med krig i Sverige sa min son till sönerna till kombatanterna på Balkan, så rätt han hade då och nu denna 16 åring. När skall ”småpojkarna” och religiösa fantaster i mellanöstern och nordafrika växa ifrån det här med krig. Finland och Sverige har i alla fall gjort det sedan hundra år tillbaka!

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv