Om webbplatsen | Kontakt

Fler jobb måste skapas, varför inte med hjälp av ett ”jobbskattebidrag”?

Det är oroväckande att arbetslösheten är så stor som den är och den ökar också. Jag tror att vi måste skapa förutsättningar för att fler företag får uppdrag från det offentliga. Det kan handla om miljöarbete, kulturinsatser i kommunerna och de traditionella politikområdena, vård, omsorg och skola.

Till detta behövs pengar och varför inte ta bort skatten över brytpunkten och istället ha ett jobbskattebidrag som betalas av de med dessa relativt höga inkomster. Öronmärk de pengarna och låt dess gå oavkortat till de jobb jag nämnde ovan. Dessa jobb kan bedrivas i privat eller offentlig regi, huvudmannaskapet egentligen ointressant. Det viktiga är att jobb skapas, behoven finns. Jag kan åta mig att sysselsätta ett 100 tal arbetslösa i mitt närområde.

Blir arbetslösheten och klyftorna för stora så riskerar vi ett mycket instabilt samhälle och det vill ingen ha. Vi kan inte ha ungdomar som hordvis går arbetlösa det är både inhumant, skapar motsättningar och kriminalitet. Mitt förslag om en mer smart ”skatt”, jobbskattebidraget över brytpunkten får Löfven alldeles gratis. Erfarenheten visar att det måste till mer kreativitet för att folk ska vilja betala.

Vem kan ta retoriken att vi tar bort extraskatten över brytpunkten och inför ett jobbskattebidrag istället. Angrip det kloka i den retoriken, den som kan.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv