Om webbplatsen | Kontakt

Folk och Försvar 2017!

Nu blir det mycket diskussion om försvarsfrågor när konferensen Folk och Försvar kör igång 100 år efter det värsta krig som ägt rum. Visst ska det finnas pang och bom men glöm nästan allt det gamla. I den delen handlar det mer om missiler och förarlöst än gamla flygplan som sannolikt inte ens hinner starta innan de är förstörda. Precisions styrda robotar, smarta farkoster, ubåtar och soldater med ”killerinstinkt”. Vi behöver också en beväpnad motståndsrörelse där även pensionärer kan delta. Vi pensionärer behöver inte vara rädda för den sista kulan, den är redan på väg.

Våra beredskapslager finns inte längre och det som finns i dagen ICA-lador kommer att vara slut på någon dag. Vi behöver också energi som är mycket närproducerad och då är solceller och vindkraft viktiga komponenter. Kärnkraftverk och fjärrvärmen är sårbara och måste kompletteras med bergvärme som kanske även kan producera el.

Ubåtar är mycket viktigare än JAS eftersom de är mycket svåra att upptäcka och kan operera även efter en eventuell invasion. Försvaret får inte längre bara var militären utan hela myndighetskretsen bör involveras. Dagens skarpa gränser mellan Försvaret och myndigheterna måste tonas ner. Våra gemensamma resurser ska användas. Det är ett löjes skimmer att se tillbaka på den tiden då revirpinkandet var som störst mellan myndigheter. Idag handlar det snarare om att slå ihop på regional/lokal nivå för att få maximal effekt.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv