Om webbplatsen | Kontakt

Folket har fått sitt eget språkrör i sociala medier!

Etablerade journalister fördummar sociala medier och klassar ner de som nu fått en möjlighet att göra sin röst hörd. Visst finns det många knasbollar på nätet och ”alla kan ju inte ha samma åsikt som mig då skulle ju jag vara vackrast”. De sociala medierna har kommit för att stanna, bara en diktatur kan få bort dem.

När det politiska etablissemanget talar ett annat språk än ”vanligt folk” då har vi hamnat snett. Det är få som vill ta på sig uppdrag i föreningar och politiken. Det finns några entusiaster kvar som kämpar på ideellt. Till politiken är det många som tyr sig för att visa upp sig eller göra karriär. De som är där av ideell övertygelse blir färre och färre.

Det är nog bara att förhålla sig till sociala medier för etablissemanget och journalister. Sortera bort den yttre kvartilen och ni har ett utmärkt beslutsunderlag och en journalistisk guldgruva att ösa ur för  både analys och text. Nu ser jag surkarten på ledarredaktionerna som kväker över alla knasbollar på sociala medier. De behöver ta till sig den nya ”medborgarpanelen” och hantera journalistiken.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv