Om webbplatsen | Kontakt

För nästan 70 år sedan!

Som pensionär börjar man se bakåt för framåt väntar inget kul. Mina tankar går till Maria Skola på Söder i Stockholm. Vad har hänt med mina klasskompisar från första klass hur har dom klarat sig i denna rusch som vi har passerat igenom. Jag vet att en blev pilot och jag träffade honom på min resa till Folk och Försvar i Sälen han flög oss till Mora i ett stort plan En annan blev handelsman som sin far i fiskbranschen och hade fina delikatessbutiker i Stockholm. En flicka som jag var förälskad i ser jag på Facebook men resten de är borta ur mitt liv sedan länge. Jag är säker på att flera av dem har gått långt i samhället de var mycket duktigare än vad jag lyckades med. Jag mins Zinkensdam där vi åkte skridskor och lekte ”ubban” köpte ett glas varm saft för 10 öre. Jag minns några av kamraterna som skärpta och de gick säkert långt på universitet och högskolor. Jag klarade mig ganska bra genom idogt arbete och det geniala komvux den geniala Tullskolan några universitetsstudier på Chalmers i Göteborg och många utbildningar hos miltär och polis samt TCO. Ja det har varit en kul resa men också jobbig eftersom mina utbildningar kom efter det jag behövde dem. Idag dagliga universitetsstydier genom datorn och internet. Men jag minns alltid Maria Folkskola granne med Zinkensdam där dagens bandymatcher utspelas av mitt lag Hammarby.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv