Om webbplatsen | Kontakt

Föreningarna är samhällets stöttepelare!

En förening kan se ut hur som helst den behöver inga stadgar eller regler annat än om annan part begär det eller medlemmarna tycker att det behövs någon form av ordning.  En förening kan vara ett gäng som kommit överens om att ha sammankomster om något viktigt. Jag talar här om föreningar i grundlagens anda och inte som byråkrater i Skatteverket eller motsvarande. Man kan säga att ett sammarbetsprojekt är en förening. När det handlar om ekonomiska föreningar och om det hanteras pengar ja då behövs normalt stadgar om inte annat kommer myndigheter och banker att kräva det.

För min del är jag med i minst sexton föreningar och ordförande i tre av dessa samt har ett antal förtroendemannauppdrag. Jag har räknat in Facebook och Twitter eftersom jag anser att dessa är en typ av föreningar. Jag tror att vi behöver förändra och förenkla livet i föreningarna eftersom det är väldigt svårt att rekrytera både medlemmar och förtroendevalda. De sociala medierna kan mycket väl användas med lite lätt modifiering där stadgar och ekonomisk redovisning läggs in.

Något nytt måste till för att få aktivare föreningar och idag har alla medvetna människor en smartphone eller surfplatta som kan vara kommunikationen i föreningen. De som inte vill vara med i den nya tekniken kan ju hålla på med det gamla och de är i sammanhanget ganska ointressanta för samhällsutvecklingen.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv