Om webbplatsen | Kontakt

Föreningen demokratins moder!

Föreningslivet är i kris det är få som ställer upp och vill leda föreningarna. Medlemmarna sviker och det är lättare att vara med i en Facebookgrupp är i en förening. Det förpliktigar att vara med i föreningen och vi måste förenkla och förbilliga medlemskapet.

Vi är många pensionärer med stor livserfarenhet och vi kan ställa upp efter erfarenhet i föreningarna. Den som har en bra pension borde kunna ställa upp som ordförande och på de klädda befattningarna för att dra sitt strå till demokratin och samhällsutvecklingen. Det är beklämmande att se pensionerade statsråd åka omkring och ta stora arvoden för deltagande i olika events. De har så bra pension att de kunde ta ordförandeskapet i en förening eller riksorganisation med lågt arvode.

Jag har en hyfsad pension och tar mitt ansvar genom att vara ordförande i fyra eller fem organisationer med inga eller obetydliga arvoden. Det förpliktigar att vara medborgare i en demokrati och som pensionär vet du att svepningen har inga fickor. Däremot kan du bidra till demokratin med din kunskap och ditt engagemang.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv