Om webbplatsen | Kontakt

Föreningsdöden kan bara räddas med ”val av nya medlemmar”!

Jag har under mina år i föreningslivet alltid haft en stor respekt för medlemmarnas åsikter och har det fortfarande, men det hindrar ju inte mig att ha åsikter. Vi trampar på i våra föreningar i gamla ullstrumpor och det är strikta stadgar och vän av ordning som styr och ställer. Visst ska det finnas ordning och reda men föreningarna hotas av både ordning och oordning. Det nya är inte alltid detsamma som oordning.

Jag börjar bli till åren men känner mig som en radikal ungdom i de föreningar jag är med i. Vi kan börja med föreningstidningen som är en fullkomligen onödig utgift nu för tiden. Lägg ner skiten och skapa en snygg årsberättelse istället som folk inte slänger på direkten. Idag hittar man all information både nya sådan och om verksamheten på hemsidan. Därtill kommer sociala medier och Nyhetsbrev lägg ner den gamla tidningen och sparka den trötte journalisten. Det räcker med en projektanställd som skapar årsberättelsen.

Större organisationer som ”kommit på dekis” måste självklart ha en riksorganisation men lägg ner regionala funktioner i nuvarande form. Medlemsregister kan man samarbeta om så att en organisation sköter fler register. Den tekniska plattformen för en hemsida kan skötas gemensamt mellan fler organisationer men inläggens måste organisationen själv ta ansvar för.

Jag kan bara konstatera att de som idag driver folkrörelserna måste tänka om snabbt det går nu med accelererande fart mot stupet.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv