Om webbplatsen | Kontakt

Först bor de rika på en plats sedan de fattiga slutligen de rika där!

På Södermalm i Stockholm fanns först de fina Malmgårdarna sedan kom arbetarna och tog över hela ön och nu har de nyrika tagit över hela rasket. Så här går det till och nu tror de som bor på Södermalm att de är proletärer men sanningen är att de är helt enkelt överklass, arbetarna försvann på 1970 talet.

Jag har sett dem komma och gå under åren. När jag växte upp på Hornsgatan fanns det några enstaka som kan betecknas som rika. Huvuddelen bestod av vanlig jobbare som kom hem skitiga efter dagens värv. De tvättade sig i zinkbaljan efter att ha värmt vattnet på spisen. Det fanns mycket misär huvudsakligen i alkolistfamiljerna där barn och hustru hade ett skitigt helvete.

På 1930 talet fick man bo gratis i en trerums lägenhet om man städade trapporna en gång i veckan. Idag krävs det en lön över 50 000 kr/mån för att kunna köpa en lägenhet på Södermalm. Idag pågår samma förändringar på andra ställen i Stockholm och Sverige och den som är lite smart biter sig fast i området i sista stund.

De proletärradikala som idag bebor Södermalm är mer borgerliga än de gammelborgerliga! Varde de riktiga radikaler bodde de i Tensta och Hallunda.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv