Om webbplatsen | Kontakt

Fredsmonument i Sveriges städer!

Det krigas runt hela jorden och terrorister härjar i civilisationen jorden runt. Det är i huvudsak religion och politisk makt som är grunden till det onda. Tragedier har hänt och kommer att fortsätta sina dråpslag mot enskilda människor och grupper. Dessa händelser måste ha platser eller symboler som samlar människor i svåra stunder. Den svenska kyrkan har varit en sådan mötesplats skulle det istället varit en svensk moské hade det nog inte kommit så många gammelsvenskar.

Vi behöver en religiöst helt fristående samlingsplats där vi kan utropa vår sorg och förbannelse och då är inte de religiösa templen i tiden. Det är anmärkningsvärt att inte ens vår huvudstad har ett fredsmonument  där människor kan samlas oavsett religion och tro. Ingen normal människa kan väl vara emot humanismen grundteser oavsett andra uppfattningar politiskt eller religiöst. Tona ner religionerna till en privat enskild fråga, lyft fram det humanistiska till en nationell fråga.

Flytta någon ful kungastaty från Kungsträdgården i Stockholm och ersätt den med ett konstnärligt utformat vackert fredsmonument. Låt gärna någon av mastodontarenorna också få en sådan prägel. Den senare kan användas för mer långtgående manifestationer för fred och även sorg!

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv