Om webbplatsen | Kontakt

Gamla Frälsarsånger blev pop!

Min mor spelade gärna fräsarsånger med hallelujaknäpp på gitarren, det var fina melodier med religiösa budskap jag minns särskilt Guldgrävarvisan. En fantastisk melodi och ett intressant budskap klingade ut när hon i vänners sällskap fått en sup. Då kom alltid begäran om Alpens Ros och Guldgrävarvisan. Den senare fick jag plötsligt höra som en pop-låt med Sven-Ingvars då var inte texten att jag är härligt frälst utan den löd Min Gitarr med dansant musiktakt. När mina tankar går tillbaka i bondesamhället så ser jag hur deras generationer lärde sig musik och umgänge genom religiösa föreningar som Filadelfia och Frälsningsarmen. Där fanns dåtiden Spotify och Melodifestival allt hemokring byn. Jag minns en annan dramatisk text som jag inte begrep som liten men den lyder, ”När du går över floden går du ensam” en snäll text som egentligen handlar om död och begravning med mild text. Jag är ingen troende man men jag älskar gamla frälsarsånger.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv