Om webbplatsen | Kontakt

Gärna EU men först en rejäl gränskontroll!

När jag som Förbundsordförande 1994 drev på att vi skulle behålla gränskontrollen av narkotika och allmänfarliga varor blev jag idiotförklarad av några av mina Tullkollegor. Jag vet än idag vilka de var och de ringde upp med påståendet ”är du så dum så du tror att vi kan behålla gränskontrollen när vi blir medlemmar i EU. Mitt svar blev ett obetvingat ja och jag tänkte ”det är du som är dum din jävel”.

Det var klokt av den dåvarande socialdemokratiska regeringen efter hårdnackat motstånd gav med sig och stiftade en lag om kontroll vid inre gräns. Ett stort tack till den tjänstemän på Generaltullstyrelsen och på Finansdepartementet som formulerade lagen. Den lagstiftningen har besparat oss konsekvenserna av minst 1000 ton narkotika.

Nu införs också gränskontroller för persontrafiken för att reglera flyktingströmmar. Den fria rörligheten har för övrigt inte varit så fri eftersom vi måste ha med oss Pass när vi reser utanför Norden och vi blir kontrollerade inpå bara skinnet på flygplatserna. Så länge våra länder har egna ekonomier och lagar samt geografiskt lämpliga platser för kontroll av samhällets fiender så måste det finnas någon form av gränskontroll. Teknik och nya organisationsformer gör sådana kontroller mycket smidiga om man vill.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv