Om webbplatsen | Kontakt

Gärna bonusar men leverera först!

Jag har inget emot bonusar men först måste man leverera vinst till de man är till för. Tyvärr är det många medelmåttor inom bank, näringsliv och organisationer som får bonusar och självklart ska inte den typen ha några som helst bonusar. Det är bara de som levererar resultat som ska ha bonusar. En VD som säljer ut ett svenskt företag ska inte ha en bonus han ska ha sänkt lön och sparken.

Ta dig fem minuter varje morgon och kolla in exempelvis bankernas och försäkringsbolagens kurser på Sverigefonder. Där kan du se att några ligger långt efter de andra och indexfonder. Hänger det här eftersläpningen i sig ett par månader ja då har du en ”nolla” som leder organisationen och en odugling till placerare som borde sparkas. De har sådana löner att de inte ska ha någon anställningstrygghet.

Med enkla medel kan du se var de inte ska ha din gunst och var det finns skit i ledningen. Ett företag som säljer ut sin verksamhet har en person i ledningen som inte ska ha en bonus utan sparken för sin inkompetens att leda företaget. Sortera ut de dåliga i företagsledningar som inte levererar de behöver heller ingen anställningstrygghet, de har haft en lön som de kan klara sig på i många år.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv