Om webbplatsen | Kontakt

Ge SÄPO tillgång till Migrationsverkets datasystem!

Datainspektionen har synpunkter på att gen SÄPO tillgång till Migrationsverkets datasystem. Datainspektionen har inte kompetens att bedöma en sån här fråga utan det måste diskuteras ur ett perspektiv om rikets säkerhet. Det finns stora risker att det gömmer sig riktigt fula fiskar i flyktingströmmen och det är av största vikt att dessa elimineras från den svenska gemenskapen.

Givetvis ska sökningarna loggas men det kan göras på SÄPO för att få en internkontroll på oegentligheter. Görs loggningen på Migrationsverket kan sökningen komma i helt felaktiga händer utanför säkerhetsskyddet för insamling av misstänkta individer. I övrigt ska SÄPO kunna få full tillgång till Migrationsverkets register över asylsökande och migranter.

Det är hög tid att uppgradera Datainspektionen från horder av jurister det måste komma in fler samhällsvetare som kompletterar fyrkantig juridik. Jag deltog i en utbildning de anordnade och jag gick därifrån mer förvirrad än när jag kom dit. Min bedömning var att de begrep inte själva vad de sysslade med. Under mina år har jag aldrig känt något stöd från Datainspektionen vare sig som medborgare eller tjänsteman. De har snarare motarbetat ett demokratiskt och säkert Sverige.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv