Om webbplatsen | Kontakt

George Orwell och Supervalåret!

I EU sammanhang kan jag inte låta bli att tänka på George Orwell och Animal Farm som var den första bok jag läste på engelska. Boken handlar om hur djuren gjorde revolution på djurfarmen och tog över efter bonden. Det hela utvecklar sig till att elaka grisar tar makten och blir riktigt otäcka förtryckare. Jag tolkar att boken syftar på dåvarande Sovjetunionen.

När man ser EU kommissionens maktfullkomlighet och EU parlamentet innehållande 700 folkvalda i gisslan som någon slags röstboskap. Kanske något hårt uttryck men den centralism EU ger uttryck för passar inte mig. Det är decentralisering som är framtiden inte fyrkantiga centrala regler från någon slags centralkommitté. Det vore nyttigt för alla byråkrater och parlamentariker att läsa boken Animal Farm.

Nu skall vi försöka hitta någon att rösta på och det är som ”pest eller kolera”. Jag hittar inget parti som vill skapa ett modernt EU i tiden. Jag har bara sett en som vågat ifrågasätta och det är Anders Borg som hotar med att inte ge EU ansvarsfrihet. Övriga är aningslösa EU-kramare. Jag kan bara hoppas på att något av de etablerade partierna skapar en EU-politik i förnyelsens tecken. I skrivande stund ser jag ingen kandidat som motsvarar mina förväntningar om ett modernt EU.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv