Om webbplatsen | Kontakt

Har Arbetsförmedlingen något berättigande!

Idag förmedlar en arbetsförmedlare bara ett fåtal arbeten under en månad. Är det verkligen en statlig angelägenhet att förmedla jobb, det borde väl om något kunna privatiseras. Det finns en del uppdrag för det offentliga som vissa bidrag och annat som måste göras och gör det då men låt någon annan sköta jobbförmedlingen.

Min erfarenhet av Arbetsförmedlingen hänför sig till 1960-talet och jag var där en gång och aldrig mer. Inte ens då kunde man förmedla jobb fastän det vimlade av jobb.  Den bästa arbetsförmedlaren då som nu var telefonkatalogens yrkesregister då som nu. Idag heter yrkesregistret Internet istället för yrkesdelen i telefonkatalogen.

Då som nu var det smartaste sättet att personligen söka upp företaget man var intresserad av och fråga om de hade något jobb. Det kunde vara så att chefen gick och funderade över att anställa men han ville inte gå till Arbetsförmedlingen för där var det i huvudsak oanställningsbara. Ett personligt spontanbesök är bättre än att skicka hundra brev om du är en vanlig trevlig person.

Slutsatsen av min argumentation är att lägga ner Arbetsförmedlingen den har inte tillfört samhället något annat än att arbetsförmedlarna fått en anställning. De har också haft synnerligen dåliga generaldirektörer under sin resa!

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv